top of page

THE BAND

Met bands als Mississippi Delta Brothers, JJ Cale Tribute Band en Wilhelmina Blues Band speelt zanger en pianist Niek van de Klundert al jaren in binnen –en buitenland. Zo tourde hij deze zomer samen met muzikale compaan Dylan van Meurs nog langs diverse podia in Oklahoma en Texas, USA.

 

Opvallend is zijn vingervlugge pianospel, gebaseerd op de Amerikaanse honky tonk, western en boogie woogie traditie. Sinds dit jaar speelt hij met zijn nieuwe band, DR Nick & The High Rise, een verzameling van zijn meest favoriete nummers.

 

DR Nick & The High Rise weten elk café, zaal of festival om te toveren tot een Amerikaanse honky tonk saloon met een repertoire vol New Orleans piano grooves, rhythm & blues klassiekers en country & western swing. 

 

Piano & vocals Niek van de Klundert

Gitaar & backing vocals Coos van de Klundert

Drums Daan van der Vorst

Bas Frank Strokap

Sax Peter Steenbakkers

 

Support Ernest van Aaken

 

CLICK HERE FOR ENGLISH BIO

"Een propvolle zaal en terecht! Het enthousiasme van publiek en band werkte versterkend op elkaar en gaandeweg kwamen muziek en beleving tot het kookpunt. DR Nick aan de piano, een bron van muzikaliteit en drive, die zijn bandleden tot grote muzikale hoogte en virtuoos tegenspel bracht. Jawel, een avondje om in te lijsten." 

W. van Esch over DR Nick @Rozenknopje, Eindhoven 

 

"New Orleans revisited!"

H. Vermeeren over DR Nick @Lokaal42, Helmond

 

 

bottom of page